Skip to main content

Stavební deník 2021

By 10. 5. 202122 května, 2021Aktuality, Fotogalerie

Stavíme strojovnu vzduchotechniky, rozvod upraveného vzduchu a odvádění vydýchaného vzduchu ze sálu skrz sklad a pak vedení pod zemí za kostelem. Stavba bude vyžadovat poměrně zásadní zásahy do terénu, které budou viditelné pouhým okem.

Přístup k výkopu bude zřejmě shora, pod kostelem čekáme zařízení stavbařů. Vše se upřesňuje. Stavbaři začnou naplno také v kostele. Od 13.6.2021 budeme muset mít pro svoje scházení náhradní prostory, o kterých jednáme. V létě také připravíme setkání pod širým nebem tak, aby se mohlo sejít celé společenství.

15.6.2021 se staví lešení v sále. V kostele budeme muset s předstihem vystěhovat sklad do učeben a do sborové garáže (Na Řetízku) a po nějaký čas budeme omezeni jen na kancelář, max. jednu učebnu a předsálí. Zároveň po rozkrytí stropu bude třeba upravit kabeláž, odstranit kameru, pravděpodobně vyměnit dataprojektor a další věci. Ve skladu bude třeba upravit prostor na vedení potrubí a prostupy skrze stěny – upravit rozvodnou skříň internetu, upravit Houston. Čeká nás hodně práce. Získali jsme navíc grant města na opravu oken. Některé stěny chceme vymalovat. Takže kdyby se řeklo, že se do sálu budeme moci vrátit provizorně v průběhu srpna, tak to bude úspěch. Stavaři hovoří o tom, že budou do 15.7.2021 hotovi. Pak v srpnu nastane propojování hotové stavby se vzduchotechnickou jednotkou a prostup do skladu zvenčí, tedy liniový výkop pro potrubí. Chtěli bychom také provést výkop od silnice pro chráničku na vedení skleněného vlákna do kostela od silnice. Pokud bude otevřen kostel zezadu, nabízí se to jako dobré řešení. Podle Fortexu by se v nějakém dohledném čase mohlo vést připojení skleněnými vlákny přímo do skladu, do rozvodné skříně.